БФТ връчи своите награди за най-успешната 2017 на гала вечер. Призът за таекуондист на годината получи Влади Далаклиев с треньор Пламен Трънски, след като през 2017 г. Влади записа историческия за родното такуондо бронз от Световното първенство в Корея. 

Той бе и единственият българин, донесъл медал от световно първентсво при мъже от олимпийски спорт и в олимпийска дисциплина през 2017. Влади не беше на място да получи наградата си, тъй като участва в престижния турнир Fujairah Open, където също пожъна успех.

Александър Джорджев също бе отличен, като таекуондист на годината в категория кадети, след като стана световен шампион и то със счупена ръка на Световното в Египет

За съдия на 2017 г. наградата на БФТ отиде при Димитър Димитров, който е едни от най-добрите съдии с показатели за развитие както на държавно, така и на международно ниво.

Заслужили таекуодисти за 2017 г. станаха кадетите, който показаха резултати и трудът им се увенча с успех. Кристиян Златев в кат. до 65 кг. - бронзов медалист от Световното първенство за кадети в Шарм Ел Шейх – Египет. Даниел Ладжев - Европейски шампион при кадети в кат. до 45 кг. Христо Богданов – бронзов медалист от Европейското за кадети в Унгария. 

Христо е възпитаник на клуб „Кентавър“, чийто треньор е бащата Николай Богданов, заслужи мястото си в националния отбор на кадетите, и го оправда, като спечели бронзов медал на Европейското. 

Отбор по пумсе с треньори Христо Върбанов и Румен Димитров - Пресияна Сърбинова, Ния Цанкова и Милица Птрова са момичетата, които се представиха изкючително добре по време на Европейското първенство по Пумсе в Родос, и наредиха страната ни на престижното трето място.

Млад състезател на 2017 г. стана Шади Абуд, който взима уастие, както в спаринг състезанията, така и в категория пумсе. Състезателят, който стана част и от националния демонстративен отбор на България.

Отличени бяха и клуб с най-много картотекирани състезатели за 2017 г. Клубът, който е спомогнал за правилната работа на БФТ в развитието на таекуондо, който е набавил най-много картотекирани състезатели. Това е клуб – „Кондор 2000”. Клуб с най-много отворени зали на територията на страната. 

Призът за клуб, спомогнал за развитието и популяризирането на таекуондо, клубът развиващ своята дейност и допринасящ за разрастването на спорта и в частност таекуондото. Това е клуб „Похион”.