Филипинската суперзвезда Мани Пакиао (59-7-2) вярва, че в него има сили за поне още няколко боксови срещи, преди да се пенсионира. В първата от тях Пакмен ще се изправи срещу "редовния" шампион на Световната боксова асоциация (WBA) в полусредна категория Лукас Матис през юли в Куала Лампур.

"Определено това няма да е последната ми боксова среща. Искам последната ми среща да бъде във Филипините, но пред има поне още няколко двубоя, докато се пенсионирам", заяви 39 годишният филипинец на пресконференция в малайзийската столица.

Матис (39-4), който ще направи своята първа защита на титлата, заяви, че очаква "голяма битка", но вярва, че има нужните качества, за да запази своята корона.

Ако пък Пакиао спечели, както се очаква от повечето боксови специалисти, неговата следваща цел ще бъде шампиона на WBO в категория супер-перо Васил Ломченко (11-1), който пък от своя страна ще премине в лека категория, за да оспори WBA титлата на Хорхе Линарес на 12-ти май.

"Ако не успеем да победим Матис, тогава е време да се оттеглим от спорта", заяви съветникът на Пакиао Майкъл Концч.

"Не пренебрегваме Матис, защото знаем, че той е опасен съперник. Но ние искам да победим по впечатляващ начин, а после да се бием с Ломаченко през есента. Трябва обаче да отбележим, че и на него му предстои двубой, така че в момента има много неизвестни, но това са нашите цели. Ако и двамата постигнат успех в предстоящите си срещи, тогава съм на мнение, че двубой през есента ще има", добави Концч.