Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория пренаписа историята на организацията през изминалия уикенд, след като стана първият боец в тази категория, който е успявал да защити титлата си три последователни пъти. 

В събитието UFC 220 той премаза по категоричен начин нокаутьора от Камерун Францис Нгану. След края на срещата Миочич бе попитан дали смята, че сега заслужава да бъде наречен най-добрия боец в тежка категория в историята на UFC, и по принцип скромният шампион беше откровен в отговора си.

"Много ясно, че да. Никой не е успявал да направи три последователни защити. Аз го направих и премазах поредица от велики имена. Минах през много трудности, за да стигна до титлата, а след това дори повече препятствия, за да я защитя. Бих се с топ момчета. Трябваше да се изправя срещу Андрей Арловски, а после трябваше да се бия срещу Фабрицио Вердум в Бразилия пред 45,000 зрители. Лудост! Следващият човек в моя списък е Алистър Овърийм, убиец, шампион на К-1, ударите му са зверски. След това победих и Жуниор Дос Сантос, от когото имам загуба в миналото. Сега победих човек, който всички смятаха за феномен. Нищо не е лесно. Знам, че битката не е лесна, но никога пътят ми не е бил лесен. Всичко беше трудно", заяви Миочич.

Преди началото на UFC 220 Миочич бе на крачка от това да пренапише историята, но въпреки това той беше аутсайдер в тази битка според букмейкърите, а и не само. Нгану беше определен като фаворит и от UFC усилено промотираха камерунеца с надежда той да бъде новият шампион на организацията, което не се хареса особено на настоящия шампион, но в крайна сметка това направи победата по-сладка за него.

"Тази победа придоби дори по-голямо значение с течение на времето. Аз победих момчето, което всеки мислеше, че ще ме победи, така че сега победата е по-сладка. Този човек е феномен (иронизира поддръжниците на Нгану), той е един на милион, бла, бла бла. Е, познайте какво? Той загуби. Загуби от обикновено момче от провинцията, което е с 18 килограма по-леко от него. Разберете, аз съм най-добрият в историята на тежка категория. Аз защитих титлата си три последователни пъти. Никой не е правил това преди", завърши Миочич.