Валентина Шевченко (15-3) се провъзгласи за основна претендентка на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория муха, след като записа брутална победа над бразилката Пресила Качоейра (8-1) в битка, която трябваше да бъде прекратена много по-рано.

Шевченко, за която това беше дебют в тази категория, спечели срещата чрез захват за задушаване (риър нейкед чоук), но не и преди това да нанесе огромно количество удари в лицето и тялото на опонентката си. В крайна сметка статистиката за успешно пласирани удари е умопомрачителна - 230:3 в нейна полза.

"Подготвях се много сериозно за този двубой, защото знам, че тук лесни срещи няма. Сега обаче най-вълнуващо за мен е моето представяне и как в тази категория (муха) се чувствам толкова силна, колкото никога не съм се чувствала в категория петел.

С тази впечатляваща победа на Шевченко в новата дивизия, бившата претендентка в категория петел най-вероятно доста бързо ще получи шанс да се бие за титлата, където за момента шампионка е Нико Монтаньо.

Монтаньо стана първата шампионка в историята на UFC в категория муха, след като надделя чрез съдийско решение над Роксан Модафери през декември миналата година.