Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Робърт Уитакър се обърна към социалната мрежа Туитър, за да заяви на претендент №1 в дивизията Йоел Ромеро, че ще бъде готов да се бие през юни.

Уитакър трябваше да направи първа защита на трофея си срещу Люк Рокхолд преди две седмици в UFC 221, но бе принуден да се оттегли от срещата поради многобройни здравословни причини.

Йоел Ромеро зае неговото място и се изправи срещу Рокхолд в двубой за временната титла в средна категория. Ромеро нокаутира Рокхолд в третия рунд, но в крайна сметка не спечели временната титла, тъй като надвиши с почти два килограма максимално допустимото тегло за дивизията. Въпреки това кубинецът все пак е смятан за следващия опонент на Уитакър.

Последният двубой на Уитакър е именно срещу Ромеро през юли миналата година. Двамата атлети влязоха в битка за временната титла в средна категория в събитието UFC 223, като австралиеца спечели срещата чрез съдийско решение. След това истинския шампион в дивизията Джордж Сен Пиер оваканти титлата, а UFC направиха Уитакър безспорен шампион.

Изглежда, че първата защита на австралиеца ще бъде на събитието UFC 225, което ще се състои на 9-ти юни в Чикаго.

Уитакър (19-4) е в серия от осем поредни победи и с всяко влизане в клетката изглежда все по-добър и по-добър. Ромеро (13-2) пък е загубил само веднъж под банера на UFC и това поражение му е нанесено от сегашния шампион. Реванш между двамата атлети със сигурност има смисъл и ще бъде очакван с нетърпение от феновете на спорта.