Световният шампион на WBO в лека-тежка категория Сергей Ковальов (32-2-1, 28 КО) ще направи своята втора защита на титлата в двубой срещу непобедения колумбиец Елейдер Алварес (23-0, 11 KO).

В бойната карта за вечерта участие ще вземе и шампионът на WBA в същата категория Дмитрий Бивол (13-0, 11 KO), но неговият съперник все още не е ясен.

Датата и мястото за боксовата галавечер също все още не са ясни. Към момента единственото сигурно нещо е, че срещите ще се проведат в средата на лятото (най-вероятно в края на месец юли).

Първоначално се смяташе, че Ковальов ще се изправи срещу американеца Маркъс Браун (21-0, 16 КО), но срещата пропадна, тъй като се оказа, че Браун има сериозни проблеми с правосъдните органи в САЩ.

Елейдер Алварес пък е задължителен претендент на шампиона на Световния боксов съвет (WBC) в лека-тежка категория Адонис Стивънсън от вече над две години и половина, но колумбиецът така и не получава шанс за двубой.

Сега Алварес е подписал договор за двубой с Ковальов, тъй като възможността за среща със Стивънсън отново пропадна. Причината е, че канадецът има насрочена среща с шведа Баду Джак за средата на месец май. Колумбиецът е поискал да получи уверението, че ще се срещне с победителя от тази шампионската среща, но след като и това не се е случило, той е решил да се изправи срещу Ковальов.