Йоана Енджейчик беше на път да се превърна в най-доминиращата жена в света на смесените бойни изкуства, докато не се изправи срещу Роуз Намаюнас в основната битка на събитието UFC 217 през миналия ноември в Ню Йорк. "Гангстерката Роуз" направи немислимото, като спечели битката чрез технически нокаут в първия рунд, за да стане новата шампиона на UFC в категория сламка.

Намаюнас признава величината на победата си, но най-вече я приписва на поредицата и наследството, което Енджейчик беше изградила до този момент.

"Йоана беше най-господстващата жена в бойните спортове, тя беше на път да стане по-голяма и от Ронда Раузи по отношение на нейните постижения. За мен това показва колко велика е тя и факта, че я победихме прави много щастлива. Не мисля, че хората непременно много ме харесват, просто смята, че тя определено беше много впечатляваща", заяви Намаюнас.

Що се отнася пък до нейната претендентка за първата й защита на титлата, Намаюнас разглежда три възможни варианта, които, разбира се, включват и бившата шампионка Енджейчик.

"Кой е най-страшният възможен вариант, с когото мога да се бия, мисля, че това ще бъде интересно. Според мен един от възможните варианти е Джесика Андраде, но в същото време реванш с Йоана също ще бъде страхотен. Не знам. Трите варианта в момента са Йоана или победителят от срещата между Джесика Андраде и Теция Торес", добави тя.

Андраде и Торес ще се изправят една срещу друга в събитието UFC on Fox 28 на 24-ти февруари в Орландо, Флорида.