Канадецът Рори Макдоналд си тръгна със счупен нос и веротно доста тежки травми в левия крак, но въпреки всичко това той надделя над бразилеца Дъглас Лима чрез единодушно съдийско решение (48-47, 49-45, 49-46), за да се превърне в новия шампион на Bellator в полусредна категория.

Макдоналд е известен в света на смесените бойни изкуства със своята твърдост и уменията да абсорбира много противникови удари, но заяви след края на срещата, че Лима е най-добрият боец срещу когото се е изправял.

"Той е най-добрият боец срещу когото някога съм се бил. Дойдох тук в най-добрата си форма, а този човек ме изправи пред огромно предизвикателство", заяви Макдоналд.

Рори Макдоналд (20-4) е в серия от две победи, откакто пристигна в Bellator след като беше дългогодишен състезател и претендент за титлата на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полусредна категория.

Канадецът не веднъж е заявил, че се интересува от бъдещи битки в различни категории.

28-годишният боец има във визитката си и победа над настоящия шампион на UFC в полусредна категория Тайрън Уудли, което го кара да смята, че е най-добрия шампион в тази категория в света.

Лима (29-7) беше в серия от три поредни победи преди този уикенд. Вече двукратния бивш шампион в полусредна категория държеше титлата на Bellator от 2016-та година насам. 30-годишният бразилец е основна фигура в Bellator от вече далечната 2011-та година.