Претендентът в средна категория на Ultimate Fighting Championship (UFC) Йоел Ромеро записа впечатляваща победа с нокаут над Люк Рокхолд в основната битка за вечерта на събитието UFC 221, напомняйки на всички, че той е един от най-безмилостните нокаутьори в света на смесените бойни изкуства.

Ромеро трябваше да се бие с Рокхолд за временната титла в средна категория, но кубинецът се яви на срещата с 1,5 килограма над допустимия лимит за дивизията, като по този начин се лиши от шанса да си тръне със златния колан.

Все пак, победата на Ромеро беше впечатляваща, тъй като той пласира страховито ляво кроше, последвано от зловещ ъперкът, който изпрати в нокаут бившия шампион на Strikeforce и UFC в средата на третия рунд.

"Рокхолд е страхотен атлет и много добър боец. Той е шампион на Strikeforce и UFC. Много съм щастлив от победата. Искам също да кажа, че много съжалявам, че не успях да вляза в килограмите за категорията. За първи път в моята кариерата ми се случва това. Извинявам се на феновете и на моя опонент", заяви Ромеро.

40-годишният Ромеро има 13 победи в последните си 15 срещи, завършвайки опонентите си е 11 от тях. Рокхолд (16-4) пък вече загуби две от последните си три битки.

Ромеро замести в този двубой шампиона Робърт Уитакър, който се оттегли от планираната среща с Рокхолд поради заболяване на стомаха. Сега, въпреки че Ромеро не спечели временната титла, най-логично е да последва двубой с шампиона Уитакър, когато и двамата бойци са готови за него.