Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Люк Рокхолд вярва, че дивизията най-накрая се завръща към нормалното. Рокхолд ще се изправи срещу настоящия шампион в средна категория Робърт Уитакър в битка за титлата на събитието UFC 211, което ще се проведе на 11 февруари в Пърт, Австралия.

Но когато тази среща беше обявена, поставеният под №6 Келвин Гастелум заяви, че Рокхолд ще бъде много по-лесна задача за Уитакър, отколкото самия той. Келвин набра солидна доза самочувствие, след като нокаутира в първия рунд бившия шампион Майкъл Биспинг преди няколко седмици, но Рокхолд смята, че Гастелум не е постигнал нищо в спорта, за да иска битка за титлата.

"Знам, че съм доказал себе си. Постигнал съм доста неща в този спорт. Докато малките джуджета като Келвин Гастелум не са. Унищожих Крис Уайдман, който пък направо унижи Кастелум, така че...Това дете в действителност няма победа над топ боец, той не е постигнал нищо в този спорт, така че е доста смешно да ме коментира. Той ще разбере това, ако остане в нашата дивизия (средна, до 84кг б.р.). Ще го напляскам много бързо", заяви Рокхолд.

Рокхолд спечели титлата, след като нокаутира Уайдман в UFC 194 през декември 2015-та година. Последва загуба от Биспинг още в първата му защита. Той търсеше незабавен реванш, но никога не го получи. В последствие Биспинг загуби титлата от Сен Пиер, а канадецът я оваканти доброволно преди броени дни, за да превърне временния шампион Робърт Уитакър в безспорен такъв.

Още преди Сен Пиер да оваканти титлата, Рокхолд лобираше за битка с Уитакър и заяви, че австралиецът е истинския шампион в средна категория.

"Уитакър е шампион от доста време, така че той е моята цел, разбира се. Моята цел е винаги да се бия с най-добрите, а Уитакър е на върха доста време. Той се доказа. Победи всички топ претенденти в дивизията, той е човекът", заяви Рокхолд.