Четвъртфиналната битка от турнира в тежка категория на ММА организацията Bellator между Рой Нелсън и Мат Митрион ще се проведе на 16-ти февруари в Ънкасвил, Кънектикът, обявиха официално от компанията вчера.

Нелсън (23-14) направи успешен дебют в клетката на Bellator през септември, след като надделя над Яви Аяла в трирундова разгорещена битка в Bellator 183. Това беше първа битка за Нелсън извън клетката на UFC от 2009-та година насам.

Митрион (12-5), който започна своята кариера в Ultimate Fighting Championship (UFC), вече е с професионален рекорд от 3:0 в клетката на Bellator. Неговата най-голяма победа дойде в последната му битка, след като той нокаутира легендата в света на смесените бойни изкуства Фьодор Емелианенко през юни.

Турнирът на Bellator в тежка категория официално стартира на 20-ти януари, когато Куинтън "Рампейдж" Джаксън ще се изправи срещу Чаел Сонен в Bellator 192.

След като Нелсън и Митрион премерят сили в Bellator 194, Емилианенко ще се изправи срещу Франк Мир през април, а шампионът в лека категория Райън Бейдър и Мохамед "Кинг Мо" Лавал ще завършат четвъртфиналната фаза на турнира през май.