Двубоят за титлата в средна категория на Ultimate Fighting Championship (UFC) между шампиона Робърт Уитакър и топ претендента Йоел Ромеро бе пренасрочен за събитието UFC 225, което ще се проведе на 9-ти юни в Чикаго. Новината все още не е официално потвърдена от организацията, но се очаква това да се случи в близко бъдеще.

Уитакър (19-4) надделя над Ромеро (13-2) чрез съдийско решение на събитието UFC 213 миналия юли, за да спечели временната титла в дивизията. Оттогава насам Уитакър не е влизал в клеткaта поради серия от контузии, но пък за сметка на това от UFC го коронясаха като официалния шампион в средна категория, след като Джордж Сен Пиер оваканти колана след победата си над тогавашния шампион Майкъл Биспинг в UFC 217 през ноември.

В последната си среща Ромеро пък премери сили с Люк Рокхолд за временната титла в средна категория през февруари. Кубинецът нокаутира Рокхолд в третия рунд, но не спечели колана, тъй като ден преди това не успя да влезе в максимално допустимите за категорията килограми (200 грама над допустимите 84кг.). Но макар и да не спечели трофея, с тази си победа Ромеро циментира мястото си като претендент №1.

Сега, двамата атлети ще премерят сили за истинската титла в средна категория в първото голямо събитие на UFC в Чикаго, което ще се проведе в зала "United Center". Освен тях в бойната карта за вечерта се очаква да попадне и бившиqt шампион на Световната федерация по кеч (WWE), който премина в света на смесените бойни изкуства Си Ем Пънк.