Тази събота вечер в свещената за бойните спортове зала "Медисън Суеър Гардън" в Ню Йорк ще се проведат две боксови срещи за титли в лека-тежка категория. Първо шампионът на Световната боксова асоциация (WBA) Дмитрий Бивол ще се изправи срещу задължителния претендент Съливан Барера, а в основната среща за вечерта шампиона на Световната боксова организация (WBO) Сергей Ковалев ще защитава колана си срещу Игро Михалкин.

Много фенове на спорта се надяват, че двамата шампиони ще се срещнат един срещу друг в най-близко бъдеще, ако спечелят предстоящите си срещи, разбира се.

"Знам че много фенове на спорта искат да видят двубой между Дмитрий Бивол и Сергей Ковалев. Истината е, че Ковалев е готов за подобна среща по всяко време, но аз мисля, че Бивол се нуждае от известно време, за да се развие напълно", заяви Кати Дува, която изпълнява ролята на промоутър и на двамата боксьори, тъй като и двамата са представлявани от промоутърската къща "Main Events".

"Бивол вече има световна титла, но предстоящият му опонент Барера наистина ще бъде първият му по-сериозен тест, което значи, че за сега той има сериозна работа за вършене пред себе си. Когато дойде времето и когато той е готов за среща с Ковалев, тогава ще направим този двубой", добави тя.

37-годишният Ковалев (31-2-1, 27 КО) спечели за втори път титлата на WBO на 25-ти ноември миналата година, след като нокаутира във втория рунд украинеца Вячеслав Шабрански. Руснакът изглежда се завръща към най-добрата си форма и продължава да възстановява кариерата си в следствие на двете поредни загуби от бившия шампион в дивизията Андре Уорд.

27-годишният Бивол (12-0, 10 КО), родом от Киргистан, но сега представяйки Русия, бързо се изкачва в боксовите класации, откакто стана професионалист през 2014-та година. Нокаутирайки 90%-та от своите опоненти до сега, шампионът на WBO мина през четирима боксьори през 2017-та година.