Списъкът с бойци на организацията за смесени бойни изкуства Белатор (Bellator) без съмнение се подобри доста през последните няколко години, тъй като компанията подписа с множество звезди като Рори Макдоналд, Гегард Мусаси, Федор Емелианенко, Чаел Сонен, Мирко "Кро Коп" Филипович, Вандерлей Силва, Райън Бейдър, Фил Дейвис, Мат Митрион, Бенсън Хендерсън, Рой Нелсън и други.

Макар че това са имената, които оглавяват най-големите турнири на Белатор, президентът на организацията Скот Кокър очаква все по-голям просперитет за компанията, благодарение и на нейните млади таланти, като Аарън Пико, Ей Джей Маккей, Джеймс Галахър, Тери Форчън и Тайрел Форчън.

"Списъкът с бойци в момента изглежда много по-различен от преди три години. Мисля, че направихме някои запомнящи се битки през последните години, но най-запомняща се бе тази между Рори Макдоналд и Дъглас Лима. Това е една от любимите ми срещи за всички времена в тази компания", заяви Кокър.

"Ако погледнете списъка сега, той показва нещо, с което съм много горд. Но ни дайте още 18 месеца. Може би тогава ще видите как Аарън Пико наистина разцъфтява. Ей Джей Маккей, Джеймс Галахър и братята Форчън също... Това е бъдещето на организацията и мисля, че ще видите как тези момчета наистина ще разцъфнат през следващата година", добави Кокър.

Следващото събитие на Белатор е тяхното юбилейно №200, което ще се проведе на 25-ти май в Лондон, Англия. Събитието ще бъде оглавено от срещата в тежка категория между Рой Нелсън и Мирко "Кро Коп" Филипович. Преди тях в октагона ще излязат Рафаел Карвальо и Гегард Мусаси в двубой за титлата в средна категория.