Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) вярва, че шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) ще победи без особени проблеми кубинеца Луис Ортис (28-0, 24 КО) в предстоящата им боксова среща.

Уайлдър ще защитата титлата си срещу Ортис в събота вечер в "Барклейс център" в Бруклин, Ню Йорк. Самият Паркър пък ще се изправи пред най-сериозното предизвикателство в своята кариера, когато излезе на ринга срещу шампиона на WBF, IBO  и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) на 31-ви март на "Принсипалити стейдиъм" в Кардиф, Уелс.

Паркър вярва, че Уайлдър има прекалено много умения, скорост и огнева мощ, на които Ортис няма да успее да устои.

"Смятам че Дионтей Уайлдър ще победи. Но той все пак трябва да бъде предпазлив, защото Ортис ще бъде много опасен през първата половина на срещата. Мисля, че за Ортис това ще бъде страхотна възможност. Той е един от най-добрите боксьори в дивизията и заслужава да се бие за титла. Но аз смятам, че Уайлдър има прекалено много предимства и ще бъде този, който ще излезе като краен победите", заяви Паркър.

Новозеландецът коментира и друга боксова среща в тежка категория, която ще се проведе през следващия месец. Тази на 24-ти март в "О2 Арена", която ще изправи един срещу друг Дилиан Уайт (22-1, 16 KO) и Лукас Браун (25-0, 22 KO).

Уайт е задължителен претендент на Уайлдър за титлата на WBC, докато Браун е бивш шампион на WBA, който се нуждае от голяма победа, за да се завърне на високите етажи в дивизията. Паркър вижда тази среща като напълно равностойна и победата може да падне в ръцете и на двамата.

"Това е трудна среща за прогнозиране. Техните стилове са много еднакви. И двамата искат да излязат и да хвърлят бомби, затова мисля, че ще спечели този, които първи успее да пласира някой от мощните си удари. Може би леко фаворизирам Лукас Браун, но Дилиан Уайт е боец, който може да изненада всеки. Той е боксьор, който има тежък удар и може да пласира добри комбинации. Този двубой е 50 на 50", добави Паркър.