Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) заяви пред медиите в Лас Вегас, където провежда последните дни от тренировъчни си лагер преди обединителна среща с шампиона на WBA, IBO и IBO Антъни Джошуа (20-0, 20 КО), че е останал изключително впечатлен от последната победа на шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) над опасния кубинец Луис Ортис (28-1, 24 КО).

"Мисля, че той се справи много добре и смятам, че тази победа е много важна за него. Тази среща беше много добра за тежката категория като цяло. Ортис е сложен боксьор, човече. Това беше много добра битка, в която и двамата бойци имаха своите силни моменти. Страхотна среща за наблюдаване", заяви Паркър.

Уайлдър се възстанови от катастрофален седми рунд, за да нокаутира Ортис в десетия, преминавайки през най-трудното предизвикателство в своята кариера. Това не е останало незабелязано от Паркър, който останал много впечатлен от начин, по който Уайлдър е успял да се завърне и да спечели двубоя. В същото време новозеландецът е видял и доста недостатъци в играта на Уайлдър, от които смята, че ще успее да се възползва при евентуална бъдеща среща между двамата.

"Бях притеснен за Уайлдър, но той показа сърце на шампион и в същото време показа, че иска да остане на върха още дълги години. Гледах срещата като фен на бокса, но също така я гледах и като професионален боксьор, тъй като победителят от нея може да бъде мой бъдещ опонент. В интерес на истината видях доста слаби страни в играта на Уайлдър, от който мога да се възползвам при евентуална наша среща, но това е в бъдещето и сега аз съм изцяло съсредоточен върху предстоящият ми двубой с Джошуа", заяви Паркър.

Дългоочакваната обединителна среща между Джошуа и Паркър ще се проведе на 31-ви март на стадион "Принсипалити" в Кардиф, Уелс.