Уникална таекуондо демонстрация и почетна визита при Папа Франциск белязаха днешния ден в спорта.Негово Светейшество отвори вратите на Ватикана и многохилядната публика на площада успя да наблюдава почетната визита на световния елит на олимпийското таекуондо и демонстрацията подготвена за Папата. Подобна почит към спорта е нещо много рядко и уникално.

Делегацията, която бе посрещната на светото място се състоеше от всички континентални президенти на Таекуондо. Сред тях бе и председателят на БФТ и вицепрезидент на WT- Europe Слави Бинев.

Папата

източник: Филип Петрунов

Огромна чест бе засвидетелствана към България, спорта и приноса им към таекуондото, след като по настояване от световната централа единственото изключение в делегацията е присъствието на г-н Бинев, който не е континентален таекуондо президент. Този жест към страната бе направен заради приноса и развитието на таекуондото в световен мащаб.

След официалната част делегацията проведе разговори с Негово Светейшество под наслова „Мирът е по-важен от триумфа“, което и официален слоган на Хуманитарната Фондация към световното таекуондо.

Голямата атракция от днешната визита при Папата бе уникалното демонстративно таекуондо представяне, което корейският демонстративен отбор бе подготвил. Припомняме, че същият отбор предстои да изнесе своето представление и в страната ни по време на някое от многобройните първенства, които България е поела да домакинства през 2019.

Всичко това се случва, два дни преди най-добрите ни състезатели в олимпийските категории – Владимир Далаклиев и Калоян Бинев ще се впуснат в битки с първите 32-ма на планетата на предстоящото Гран При в Рим.