Бившият шампион в осем различни теглови категории Мани Пакиао официално се отказа от предстоящата му среща с Майк Алварадо за 14-ти април, тъй като не иска да се бие в подгряваща битка на главната среща за вечерта между шампиона на WBO в полусредна категория Джеф Хорн и непобедения бивш безспорен шампион в супер-лека категория Терънс Крауфорд.

39-годишният Пакиао не е излизал на ринга след спорната загуба чрез съдийско решение именно от Хорн през миналото лято в Австралия. Филипинската легенда дори имаше предложение за среща реванш с австралиеца през ноември, но го отказа поради неотложни задължения във филипинското правителство, където изпълнява ролята на сенатор.

Сега, представителят на Пакиао в медийното пространство Акилес Зонио заяви, че предложението към неговият клиент да се бие в подгряваща среща е прието като обида от боксовата легенда.

"Мани няма да е бие с Алварадо. Той отхвърли предложението на Боб Арум да се бие в подгряващите срещи във вечерта на двубоя между Крауфорд и Хорн. Предложението е прието като обида за него. Светът знае кой спечели онази мръсна битка в Бризбейн (тази с Хорн). Това беше най-големият пладнешки обир в света на бокса", заяви Зонио.

Пакиао (59-7-2, 38 КО) може да предприеме подобна стъпка, тъй като, честно казано, той може просто да седне и да изчака победителя от двубоя между Хорн и Крауфорд. Пакиао все още ще бъде най-голямата среща пред победителя от предстоящия двубой. Не е нужно филипинеца да се минава през подготвителен лагер за мач с Алварадо, ако самия той не иска. В интерес на истината Пакиао има правото да се чувства обиден, тъй като вече години наред неговите срещи са главни за вечерта, а пък конкретно в този случай той трудно би приел да наведе глава пред човекът, който му отне титлата при доста спорни обстоятелства.

Шампионът на IBF в категория супер муха Джарвин Анкаяс (29-1, 20 КО), млад филипински боец, който често е сравняван с Пакиао, най-вероятно ще заеме свободното място, което се отвори в предстоящата голяма боксова галавечер.