Световният шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър защити за седми път титлата на Световния боксов съвет (WBC), след като нокаутира непобедения до преди това претендент Луис Ортис в 10-ия рунд на срещата им в "Барклейс център" в Бруклин, Ню Йорк.

Уайлдър мина през огъня, за да нокаутира Ортис в края

Уайлдър (40-0, 39 КО) не само оцеля в най-тежкия си тест до момента, но и приключи срещата по забележителен начин, отприщвайки канонада от удари в 10-ия рунд, които се стовариха върху главата на Ортис (28-1, 24 КО). Уайлдър свали на земята кубинския претендент на два пъти в същия рунд, принуждавайки съдията Дейвид Фийлдс да спре срещата минута преди края на рунда.

Гордият, но разочарован Ортис, който бе на крачка от това да детронира шампиона в седмия рунд, в крайна сметка бе доволен от представянето си.

"Това беше един страхотен двубой, в който се представих добре. Мисля, че бях напред в картите на съдиите до началото на 10-ия рунд, но това е боксова среща и никога не знаеш какво ще се случи. Също смятам, че щях да нокаутирам Уайлдър, ако имах още няколко секунди в седмия рунд", заяви Ортис.

Статистиката в края на срещата сочи, че Уайлдър е пласирал малко повече удари от Ортис - 98-87, но кубинеца пък има леко предимство в успешно пласираните мощни удари - 63-60.