Генералният секретар на руската боксова федерация Умар Кремльов съобщи на пресконференция вчера, че дългоочакваната среща между руснакът Мурат Гасиев и украинецът Олександр Усик ще се състои на 21-ви юли на Олимпийския стадион в Москва, Русия.

Срещата между Усик и Гасиев ще бъде финална от турнира Световни Боксови Супер Серии (WBSS) и в нея ще бъдат заложени всички значими световните титли в полутежка категория - WBC, WBA, WBO и IBF, което ще превърне победителят в абсолютен шампион.

„Финалът на Световните Боксови Супер Серии ще се проведе в Москва на 21-ви юли. Това ще бъде началото на Международния ден на бокса”, заяви Кремльов.

Първоначално двубоят между двамата шампиони трябваше да се проведе на 1 май в Саудитска Арабия, но по-късно срещата бе отложена, след като украинският боксьор контузи ръката си по време на тренировъчния лагер.

Интересното в случая е, че наскоро се появиха слухове, че Усик няма желание да се бие с Гасиев в Русия. Дори беше съобщено, че украинецът обмисля оттегляне от турнира, ако финалната среща не се проведе на друго място.

Миналата седмица обаче Олимпийския шампион заяви, че е готов да се бие с Гасиев навсякъде и няма намерение да се отказва от тази възможност.