Украинецът Олександър Усик (14-0, 11 KO) продължи със страхотното си представяне в полутежка категория, спечелвайки втора титла в дивизията. През изминалата вечер той надделя чрез близко съдийско решение над непобедения до снощи Майрис Бриедис (23-1, 18 KO) на боксова гала вечер в Рига, Латвия.

Латвиецът Бриедис се представяше много по-добре в първата половина на двубоя окрилен и от родната публика, но постепенно олимпийският шампион от Лондон намери своя стил, за да убеди съдиите да отсъдят в негова полза - 115:113, 115-113 и 114:114.

Мачът беше полуфинал от турнира Световни боксови суперсерии и украинецът няма да се наложи да чака дълго, за да научи опонента си за финала, тъй като Мурат Гасиев (25-0, 18 КО) и кубинецът Юниер Дортикос (22-0, 21 КО) ще се срещнат в другия полуфинал на 3-ти февруари в Сочи, Русия.

31-годишният Усик, който вече е шампион на WBO и WBC, ще седне на първия ред, за да види шампиона на IBF Гасиев и този на WBA Дортикос, да се борят за правото да се изправят срещу него във финалната среща на турнира, която е планирана да се проведе през май в Саудитска Арабия, а след нейния край полутежка категория ще има своя абсолютен шампион.