Двама от най-големите промоутъри в света на бокса, Боб Арум и Оскар Де Ла Оя, са успели да преодолеят това, което преди няколко седмици се смяташе за невъзможно, за да финализират срещата между шампиона на WBA в лека категория Хорхе Линарес и шампиона на WBO в категория супер-перо Васил Ломаченко, която ще се проведе на 12-ти май в легендарната за бойните спортове зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, САЩ.

Екипите на двамата атлети успяха да се споразумеят по финансовите въпроси още преди две седмици, но всичко се забави заради датата на срещата, тъй като от промоутърската компания на Боб Арум, Top Rank, на всяка цена искаха да върнат Ломаченко на ринга на 12-ти май, а в този ден от промоутърската компания на Оскар Де Ла Оя, Golden Boy, искаха да излъчат запис на супербитката между Канело Алварес и Генади Головкин и очевидно не желаеха да има препокриване на събитията.

В резултат на това от телевизионния гигант ESPN, който ще излъчи на живо срещата между Линарес и Ломаченко, са се съгласили да забавят двубоя с два часа, за да се избегне препокриване с предаването на другия телевизионен гигант HBO, който пък ще излъчи записа на срещата реванш между Канело и Головкин. В резултат на тези събития боксьорите веднага се съгласили да подпишат договорите за предстоящата им среща.

30-годишният Ломаченко (10-1, 8 КО), който се смята за един от най-добрите боксьори в света, ще се опита да стане световен шампион в трета различна категория (лека). Преди това двукратният олимпийски шампион е печелил колана в категория перо и супер-перо.

32-годишният Линарес (44-3, 27 KO) пък ще прибере рекордна сума, за да защитава титлата си на WBA в лека категория срещу Ломаченко, което е била и основната причина, поради която той толкова много искаше да се изправи срещу украинеца.