Още една супербитка беше потвърдена официално, след като стана ясно, че непобеденият световен шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 28 КО) ще защитава титлата си срещу непобедения претендент Луис Ортис (28-0, 24 КО) на 3-ти март в "Барклейс Център" в Бруклин, Ню Йорк.

"Развълнувани сме да посрещнем шампиона в тежка категория на WBC обратно в "Барклейс Център" за втора поредна негова битка след голямата му победа с нокаут в първия рунд над Бърмейн Стивърн на нашия ринг през ноември. Дългоочакваният двубой между Дионтей и Ортис със сигурност ще бъде един от най-добрите мачове през 2018-та година", заяви каза Брет Йормак, изпълнителен директор на Brooklyn Sports & Entertainment.

Уайлдър се завръща в тази зала, след като наскоро отбеляза страховита победа с нокаут над Бърмейн Стивърн в първия рунд на срещата им на 4-ти ноември 2017-та година, а преди нокаутира категорично Артур Шпилка през януари 2016-та година. Единственият действащ шампион в тежка категория на Америка ще се опита за пореден път да се представи фантастично срещу може би най-тежкият си противник до момента.

Двамата боксьори първоначално трябваше да се бият през ноември, но двубоят пропадна, след като Ортис даде положителна допинг проба и от Световният Боксьов Съвет (WBC) решиха да отменят битката, а в последствие кубинският боксьор беше заменен от Стивърн.

След като от WBC проведоха разследване по случая, Ортис беше свободен отново да се бие, след като санкциониращият орган определи, че неуспешният му тест е пряк резултат от предписаното му лекарство за високо кръвно.