Макс Холоуей и Франки Едгар все пак ще се срещнат в клетката на UFC. Настоящият шампион в категория перо Холоуей (19-3) и бившият шампион в лека категория Едгар (22-5) ще се изправят един срещу друг на събитието UFC 222, което ще се проведе в Лас Вегас на 3 март.

Първоначално двамата трябваше да се бият на събитието UFC 218 в Детройт миналия месец, но Едгар бе принуден да се оттегли от срещата, тъй като по време на тренировка получил контузия на орбиталната кост (костта около окото). Холоуей, искайки на всяка цена да се бие в Детройт, се изправи срещу човека, от когото взе титлата през лятото - Жозе Алдо, и спечели с технически нокаут в третия рунд.

Победата на Холоуей над Алдо беше 12-а поредна за него, петата най-дълга серия в историята на UFC. Последната загуба на хаваеца дойде през 2013 година от ръцете на настоящата суперзвезда на организацията Конър Макгрегър.

Едгар междувременно ще иска да стане едва петият боец в историята на UFC, който е успявал да спечели титли в две различни категории. Едгар е с рекорд 7-2, откакто премина в категория перо през 2013 година, като единствените му загуби в тази дивизия са от Алдо. Роденият в Ню Джърси атлет влиза в тази битка в серия от две победи.

 

There's no point in trying to rush fate. The best things in life are worth the wait! #ForTheChip @ufc 222

Публикация, споделена от Frankie Edgar (@frankieedgar) на