През по-голямата част от последните три години, полякинята Йоана Енджейчик беше непобеден шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория сламка, надделявайки с лекота над най-добрите опонентки в дивизията. 

Тогава американката Роуз Намаюнас сложи край на тази серия, след като нокаутира бившата шампионка в първия рунд на двубоят им в UFC 217.

Като се има в предвид наследството, което Енджейчик остави в света на смесените бойни изкуства, тя получи незабавен реванш и въпреки че този път срещата беше доста по-оспорвана, Намаюнас отново прибра колана вкъщи след победа с единодушно съдийско решение.

Сега, след като титлата, която стискаше толкова здраво е далеч от нея, Енджейчик заяви, че възнамерява да си я върне в трети двубой, но Намаюнас изглежда има други идеи.

"Точно сега не се интересувам от трета битка с Енджейчик. Бих искала я да видя срещу друга съперничка, преди изобщо да говорим за трети двубой. В момента аз няма какво да спечеля от среща с нея. Но все пак има шанс да го направим, ако тя признае, че съм най-добрата. Трябва обаче да го направи публично, тъй като тя самата знае, че това е истина, но няма да го признае пред всички", заяви Намаюнас.

Очаква се Йоана Енджейчик (14-2) да проведе следващата си среща на 28-ми юли в Алберта, Канада, където срещу нея ще излезе американката Тесиа Торес (10-2), която загуби последната си среща от Джeсика Андраде през февруари.