Американският телевизионен гигант ESPN взе телевизионните права за излъчване на галавечерите на организацията за смесени бойни изкуства UFC за впечатляващата сума от 1,5 милиона долара. Срокът на договора е за пет години, а най-голямата ММА организация в света ще запази възможността да продава своите събития на принципа pay-per-view (PPV).

Дейна Уайт, президент на UFC, заяви: "Всяка година през последните 18 години пренасяме този спорт на друго ниво. Постоянно намираме нови начини за популяризиране на нашите спортисти и за изграждането на нови звезди. Днес е още един монументален ден за UFC, нашите спортисти и нашите фенове. Сега ние сме част от семейството на ESPN, призната навсякъде по света като връх в спортното излъчване. Много съм развълнуван за следващата страница в историята на UFC".

Джим Пиатро, президент и съпредседател на ESPN, заяви: "Несравнимата мултимедийна платформа на ESPN е идеалният дом за UFC и ще донесе огромна печалба и за двете страни. Феновете на UFC са страстни и лоялни и планираме да им дадем пълната сила на живото предаване, страхотните истории и ненадминато рекламиране, за да им служим по безпрецедентен начин. Нямаме търпение да започнем".

През последните няколко години UFC имаше договор с телевизионния канал FOX. Договорът с тях беше за около 120 милиона долара на година, което е повече от два пъти по-малко в сравнение със сегашния.

След обявяване на новия договор се очаква да има и чувствително увеличение в хонорарите на бойците, които се оплакват от ниското възнаграждение, откакто им беше забранено да подписват индивидуални рекламни договори за изявите си в клетката.