С две златни и едно сребърно отличие се прибраха в България Биляна Дудова, Тайбе Юсеин и Мими Христова от европейското първенство по борба в Русия. Ето какво споделиха трите момичета за успехите си.

"Боря се най-вече заради майка ми, която почина преди 8 години, всяка една победа е за нея, с тези победи и златни медали, вярвам, че тя е много щастлива", коментира Биляна Дудова.

"Радвам се, че съм зарадвала всички българи, това ти пълни душата, щастлива съм, че защитих титлата си, сега ще се готвя за Олимпийските игри", добави тя.

"Много съм щастлива, радвам се, че успях да взема злато най-накрая", коментира Юсеин.

"Много исках титлата, знаех, че ще успея, идва ред на подготовката за световното, но ще се порадвам на успеха. Придобивам опит, но и треньорът има голяма доза за успеха. Движим се в правилна посока, вижда се на тепиха, че нещата се получават. След десетина дни пътуваме за Япония за лагер, има републиканско първенство, има време и за световното,което е в края на годината", допълни европейската шампионка.

"Беше трудно, но се радвам, че се сборих на този финал. Първата среща започна с травма в рамото, цялото европейско първенство премина в травми, пет секунди не ми стигнаха", коментира Христова.

"Преди срещата се притеснявах да не стане по-лошо, борих се за златния медал, след мача съжалявах, че не се получи. Треньорът не искаше да се боря, пусна ме на финал, позволи ми и му благодаря", добави тя.