Проблемите на Кубрат Пулев с неговата промоутърска агенция "Зауерланд" далеч не са приключили. Изглежда, че от компанията имат финансови проблеми и дори обмислят варианта да накарат своите боксьори да се подготвят в собствените си държави като сами плащат на треньорите си.

Още по време на подготовката на Кобрата за мача му с Антъни Джошуа той изрази недоволство от факта, че германците са се съгласили веднага за дата на мача 28 октомври, въпреки малкото време за подготовка. В крайна сметка форсираните тренировки доведоха до контузия за Пулев, а още в края на миналата година той призна, че най-вероятно няма да поднови договора си със "Зауерланд", който е до края на 2018-а.

Явно обаче от промоутърската агенция по всякакъв начин опитват да намалят разходите си. След като през миналата година, офисите на "Зауерланд" бяха преместени от Берлин в Хамбург, сега се обмисля и прекратяването на наема на прочутата боксова зала "Макс Шмелинг" в Олимпийския стадион в столицата. Именно там голяма част от подготовката си води и Кубрат Пулев, който заедно с други елитни боксьори тренира под ръководството на легендата Ули Вегнер.

Договорът за наем е до 30 юни като има опция за удължаването му. Опция, която от "Зауерланд" не са използвали. "Имаме опцията за удължаване до 30 юни. Не сме взели решение по този въпрос и проверяваме и за други места, също и в Берлин", коментира изпълнителният директор на компанията Фредерик Нес.

Кобрата: Тренирам яко, здрав съм

Само че самият Ули Вегнер призна за истинските намерения на "Зауерланд", а те са боксьорите да тренират в своите страни и да плащат на треньорите. Нещо, което и самият Вегнер смята за недопустимо. Опитният специалист дори заплаши, че при такова положение ще приключи своята кариера.

"Под ръководството на Вилфрид Зауерланд имахме големи успехи, работата ни носеше много радост. Това се дължи и на добрите тренировъчни условия в берлинската зала "Макс Шмелинг". Според плановете на Кале Зауерланд боксьорите за в бъдеще трябва да тренират в своите държави и да финансират треньора. При тези условия не мога да създавам добри представяния. Тогава ще напусна. Най-добрите представяния се постигат, когато тренираш боксьорите заедно в общ център", допълни недоволният Вегнер.