Носителят на титлите в WBA, IBF I WBO Антъни Джошуа няма да влезе в особено добро настроение в предстоящия дуел с Александър Поветкин на „Уембли”.

Едно от скъпите возила, с което се движи AJ по британските улици било задигнато от нагли апаши. Джипът струва повече от 150 хиляди паунда и е бил специално брандиран с инициалите и подписа на големия боксьор.

Спорът за титлите ще бъде на 22-и септември (събота) и ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.

Джошуа е тренирал в института по спорт в Шефийлд, когато се е разиграла случката в Лондон, а камерите край дома му са засекли мъж с бяла шапка да влиза в колата.

„В ранните часове на четвъртък лимитираният джип на Антъни Джошуа е бил откраднат пред неговата къща в Лондон. По това време боксьорът е бил на подготовка в спортния институт в Шефийлд”, гласи съобщение на британската полиция.

Английските полицаи смятат, че джипът е бил задигнат с безключово устройство, което замества оригиналният ключ за колата и са проникнали вътре. Устройството може да се закупи легално от магазини в интернет и са способни да отварят необезпокоявано лъскави автомобили, които са паркирани на улицата, а цената му е 100 паунда. Това довери полицаят Джак Смит, който е бил на смяна в участъка, когато е постъпила новината.

Антъни Джошуа участва в специална фотосесия през март тази година, за да получи висококласния автомобил. Върху колата са работили стотици инженери, техници и дизайнери, които са проектирали автомобила за Джошуа, чийто подпис е бил отбелязан на скоростния лост.