Шампионът на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) се намира в пика на своята кариера, но това изглежда не му пречи да мисли за бъдещето си извън спорта.

Британската суперзвезда изненадващо разкри, че сериозно мисли да се занимава с политика, след като приключи кариерата си в бокса.

Причината? Той вярва, че младите хора трябва да имат роля в това как трябва да бъде управлявана страната. Разбира се, Джошуа няма да бъде първият бивш боксьор, който да смени фитнес залата с политиката, тъй като хора като Мани Пакиао и Витали Кличко сега са политически лидери в собствените си страни (Филипините и Украйна).

"Имам интерес да вляза в политиката, тъй като съм научил много от бокса по отношение на световните въпроси и какво значение имат те за мен и какво значение имат за малцинствата, защото именно от там идвам аз. Имам глас, но помня, че жертвах образованието си, за да следвам спортната си кариера. Така че това, което казвам, не винаги ще бъде от образователна гледна точка, но винаги ще бъде от реалистична такава. Аз не ходих на училище, не се образовах, не бях в класната стая, но всеки ден бях на улицата обграден от хора, откакто бях млад", заяви Джошуа.

Британецът твърди, че не иска да става министър-председател или да заема някаква друга висша роля, но вярва, че неговият опит може да му позволи да даде положителен принос като цяло.

"Така че имам интерес, но не казвам, че мога да управлявам страната, но мисля, че мога да направя добро за хората. Бих могъл да имам принос и мисля, че младите деца, които идват в тази страна, трябва да имат по-голяма представа за това, което се случва. Мисля, че всичко се движи толкова бързо, че някои хора, които са по-възрастни и все още са на власт, се нуждаят от млади творчески умове, които да окажат въздействие върху това, което се случва по света", добави Джошуа.

Засега обаче основният фокус пред Джошуа е да победи Джоузеф Паркър на 31-ви март и с това да направи още една голяма стъпка към обединяване на титлите в тежка категория.