Една от световните боксови организации WBC назначи мач с друг противник на считания за сигурен следващ съперник на Кубрат Пулев Дилиан Уайт.

От WBC са назначили елиминаторен двубой за определяне на официален претендент за титлата в тежка категория между Уайт и бившият претендент Луис Ортис, известен като Кинг Конг.

Започва да се избистря датата за големия мач Пулев - Уайт

Въпросният мач обаче би определил едва втория задължителен претендент за титлата, която е притежание на Дионтей Уайлдър. Първият такъв е Доминик Бризийл, който си заслужи това право след победата над Ерик Молина през октомври.

Това означава, че дори да победи в евентуалния мач с Ортис, Уайт ще трябва да чака първо мач на Уайлдър с Бризийл и чак тогава да се надява на опит за WBC пояса - нещо, което може да се проточи в рамките и на 2 години.

Заради всичко това, специалистите от сайта boxingnews24.com са на мнение, че ямаецът ще отхвърли категорично възможността за мач с Ортис и ще заложи на двубоя с Кубрат Пулев, който пък при победа би му дал възможност да срещне Антъни Джошуа за IBF титлата.

Дилиан Уайт: Искам да се бия с Пулев, уреди го, Еди Хърн!