Треньорът на Кубрат Пулев – Ули Вегнер с огромна доза увереност заяви, че българският боксьор в тежка категория до края на 2018 година ще има двубой, в който ще бъде заложена световна титла.

От думите на 75-годишния специалист не стана ясно кой съперник визира за своя възпитаник. Немският треньор даде кратко интервю за box-sport.de, в което разкри част от плановете си за календарната година.

Вегнер: Първо да оздравея, после атакуваме

Вегнер, който наскоро претърпя операция заради проблеми с простатата, все още продължава лечението си, но вече мисли как да помогне на таланти като Леон Бун и Албон Первизай да направят първите си сериозни стъпки при професионалистите. Основният му приоритет си остава Кубрат Пулев, който вече е готов да се бие след контузията, осуетила супер двубоя му срещу сензацията в тежка категория Антъни Джошуа.

„Бих искал с Кубрат Пулев отново да атакуваме. Нашата цел е да се боксираме за световна титла в тежка категория през 2018-а”, заяви Вегнер.

Треньорът на Кобрата продължава лечението си

„Дали може да има мач срещу световния шампион на Световната боксова асоциация (WBA)? От гледна точка на Кубрат това определено е възможност. Аз обаче не бих препоръчал подобен двубой на Мануел Чар”, със самочувствие каза германският треньор.