Тони Маркулев направи атрактивно завръщане към смесените бойни изкуства - ММА. В SFC 8: The Matrix, Маркулев записа един от най-бруталните нокаути на вечерта срещу Андрю Конър. Битката продължи едва 30 секунди, след които англичанинът получи силно коляно, което го остави на земята няколко минути.

Маркулев е доволен от развитието, но въреки бързото развитие и зрелищния край, боецът призна, че е допуснал грешки, които в бъдеще не възнамерява да повтаря.

"Донякъде срещата се разви според очакванията ми, но имаше пропуски в моята защита, които трябва да бъдат отстранени. Уважение към английския боец Анди Конър за битката, но важното е че изпълних обещанието си, защитих казаното и Лъвът удави така нареченият тигър", сподели Тони Маркулев.

Още преди битката Тони бе обещал да отмъсти за поражението, което нанесе Конър на друг български боец - Нури Хабилов, по време на предишната визита на англичанина в София.

Въпреки, че двубоят не продължи дълго, имаше доста агресивни размени на удари, при една от които Маркулев получи травма.

"Да, за съжаление това е най-неприятната част от играта," сподели за MMA.BG Тони Маркулев и добави: "В последната размяна на удари с ръце преди да го нокаутирам, лявата ръка ми попадна между неговата глава и дясното кроше, което той пласира и това доведе до травма в лявото ми рамо. Предстоят ми прегледи, рентген и може би ЯМР за да установим размера на щетата и времето, което ще е нужно да се възстановя напълно. Надявам се това да се случи възможно най-скоро за да мога да възобновя тренировъчната си програма."

По всичко личи, че един от опитните ни бойни атлети отново се връща в играта. Тони Маркулев има страхотна статистика в професионалния ММА - 11 победи срещу 2 загуби и смята да удължи победната си серия, както самия боен атлет сподели още: "Надявам се организаторите от SFC да са останали удовлетворени от представянето ми и да ме поканят отново в следващите си издания. Също така към края на годината ме очаква двубой с опитния хърватски боец Ивица Трушчек във веригата AFC, който ще бъде "мейн ивент" на галата. Плановете ми като цяло са да се възстановя от травмата и да започна да се подготвям за следващите предизвикателства."

Трушчек е един от най-опитните бойци в региона. 31-годишният хърватин се състезава в професионалния ММА вече над 12 години и има 70 битки, като в момента е в серия от 6 поредни победи, като сред тях има и успехи над топ български бойци като Владислав Кънчев и Любомир Геджев. Изглежда Маркулев ще се готви за още едно отмъщение към края на годината.