Тервел Пулев спечели първата си титла в професионалния бокс, след като нокаутира във втори рунд Леонардо Бруцезе след феноменален бокс. Българинът бе властелин на ринга и накара противника да бъде безпомощен. Тервел призна, че за пръв път в професионалната му кариера е знаел кой ще бъде неговият противник и подготовката е била строго концентрирана върху това.

„Когато противникът пада във втория рунд, а два пъти на ринга в първия, излиза че е било лесно. Това е първи мач, в който знам, че имам след два месеца конкретен противник. Подготовката оказа влияние, знаейки срещу който се изправям”, бяха първите думи на Тервел пред DIEMA SPORT 2.

„Истината е, че той тръгна по-настъпателно да се опитва да взима инициативата, което ме наказа да го посрещам. Така ми казаха от ъгъла. Влезнаха ми ъпъркътите, левите крошета в главата. Той беше безпомощен”, продължи Пулев.

„Много ми помогна цялата организация, както и концентрацията за мача. Едно е да тренираш за два-три варианта, тъй като подготовката се разводнява. Сега беше друго, за спарингите избирахме противници като него и нещата се получиха. Михаил Таков добави неговото спокойствие. Той е уравновесен и спокоен. Аз съм същия. Пасваме си идеално, работили сме в националния отбор. Всичко вървеше по план.

Не съм потвърдил информация за мач в Задар. Нека да помислим и ще отговоря и на това”, каза още Тервел Пулев.

След победата си Тервел спечели първата си титла – на европейския съюз, а също така стана първият боксьор, който нокаутира Леонардо Бруцезе толкова рано.

Тервел е европейски шампион след брутален нокаут!