Италианецът Леонардо Бруцезе демонстрира страхотно джентълменство след тежката си загуба от Тервел Пулев за европейската титла в полутежка категория. Той беше нокаутиран от българина още в началото на втория рунд и с чисто сърце призна, че просто Тервел е бил по-добрият боксьор. 

"Благодаря на всички за това уникално събитие. Тервел беше един много добър противник и имаше много силен десен удар, разрушителен. Изненада ме още в първия рунд и дори не можах да приложа плана си."

"Планът беше да поддържам първите рундове и след това да го изморя в течение на двубоя. Просто не взех правилните мерки, Тервел беше по-добрият и победи", заяви Бруцезе. А Пулев направи кратък анализ на мача и говори за евентуалния си нов съперник. 

"Преди всичко искам да благодаря на хората за невероятната подкрепа. Радвам се, че свърших бързо, но нямах такава нагласа. Не очаквах толкова бързо да падне италианецът. Той получи няколко удара в първия рунд, падна и видяхте развоя. Въпреки смяната на треньорите, продължавам победоносно."

"Още е рано да кажа какви са плановете ми, но скоро ще се ориентирам в ситуацията и ще кажа кой ще ми е опонент. За мен беше изненада, че мачът ми завърши във втория рунд, очаквах дори да продължи 12 рунда", заяви по-малкият брат Пулев.