Дионтей Уайлдър ще откаже възможността за дългоочаквания сблъсък с Антъни Джошуа и ще предпочете реванш с Луис Ортис. Това е мнението на промоутъра на Джошуа Еди Хърн, който от дълго време преговаря с американеца за обединителен мач за титлите в тежка категория.

През уикенда Уайлдър се нуждаеше от по-малко от един рунд, за да нокаутира Доминик Бризийл и да запази своята титла, след което заяви, че е готов да срещне другия шампион Джошуа.

Хърн обаче има по-различна информация, според която Уайлдър е близо до сделка за втори мач с Ортис. През миналата година кубинецът затрудни много шампиона преди да бъде спрян в 10-ия рунд.

Оттогава той записа три победи над скромни съперници, а наскоро отказа да се изправи с Джошуа на 1 юни. Именно Ортис бе вариант №1 пред британеца след проваления мач с Джарел Милър, но сделка нямаше.

Хърн се надяваше да уреди суперсблъсъка между шампионите до края на годината, но сега вече няма подобни надежди. Той обаче е убеден, че именно това трябва да бъде следващият двубой и за двамата.

"Мачът на Ей Джей и Уайлдър е най-големият мач в спорта и ако всичко мине добре след две седмици (в мача на Джошуа на 1 юни б.р.), тя трябва да е следващата - без извинения, този сблъсък ще промени спорта глобално."

"Това е мач за поколенията и Ей Джей го иска много. Двама големи, бързи, опасни и безстрашни световни шампиони в тежка категория, които могат да обърнат всичко за един миг - задължително е."

"Първо нека свършим работата в американския дебют на 1 юни и после ще изпратим послание", завърши Хърн.