Кътменът е човекът, който пръв влиза на ринга между рундовете, за да се погрижи за бойния атлет в най-напрегнатите моменти - тогава когато има аркади, счупвания и много кръв и докато треньорите разгорещено дават наставления, пише MMA.bg.

Често кътменът остава в сянка, защото една от целите на добрия кътмен е да не се забелязва на ринга, но в същото време да си свърши професионално работата, за да може бойният атлет да продължи битката.

Много пъти липсата на опитен кътмен е коствала прекратяване на срещата за много бойци в бокса, кикбокса, ММА и други бойни спортове и по този начин са били лишавани от възможността да стигнат до победата, за която са се готвили месеци наред.

Евгени Василев е най-добрият кътмен у нас и е всепризнат в цяла Европа, където прилага уменията си в различни бойни спортове.
 
В няколко последователни епизода той ще покаже нагледно ключови моменти при правилната подготовка на бойния атлет - още преди излизането му на ринга, като:

- правилно бинтоване на ръцете
- подготовка на лицето на боеца
- позициониране и дейности на кътмена
- правилна обработка на различни аркади

И още много интересни неща, на които не се обръща достатъчно внимание, а са сериозна част от професионалния спорт и често са фактор в това дали бойният атлет ще стигне до победа или не.