„Екипът на Антъни Джошуа проси мач с мен по недостоен начин”. Това сподели шампионът на WBC Дионтей Уайлдър в предаване на Джо Рогас в понеделник.

33-годишният американец се би по-рано през месеца с Тайсън Фюри в голям мач в „Стейпълс Сентър”, завършвайки наравно, сподели, че прийомите на хората на Ей Джей са недопустими за бокса.

„Хората на Джошуа настояват да организират мач не по правилата и както се прави. Това е недопустимо за модерния бокс, а аз не харесвам подобни прояви. Има хиляди начини да се организира даден мач. Можеше да има възможността да се бие с Луис Ортис, може и с мен, може и с Тайсън Фюри”, продължи Уайлдър.

„Хората искат да разберат кой е най-добрият, особено след като видяха този бой с Фюри. Опитвам се да докажа на всички, че съм най-добрият, докато не бъда победен”, продължи да коментира „бронзовия бомбардировач”.

„Което виждам от страна на екипа на Джошуа и самият него са опити за просене на мач. Опитва се да влезе в подобна битка внезапно”.

Евентуален бой между двамата ще даде възможност на Джошуа при успех да обедини всички титли в тежка категория. 29-годишният британец все още не е потвърдил кой ще е следващият му противник на 13-и април на „Уембли”. Неговият промоутър – Еди Хърн, сподели, че Уайлдър е първи и златен избор, но е претърпял провал при преговорите с екипа на американеца.