Новият промоутър на боксовите ни звезди при професионалистите – братята Кубрат и Тервел Пулеви – похвали Хюи Фюри за смелостта да дойде и да се бие в София срещу Кобрата за толкова ценния статут на официален претендент на Международната боксова федерация (IBF). Ивайло Гоцев използва случая, за да се надсмее над бойци като Дилиън Уайт и Джарел Милър, които провалиха насрочените си двубои срещу 37-годишния Кубрат.

„Радвам се да видя толкова много камери. Преди 25 години започнах точно тук в София, в зала „Универсиада”. 25 години по-късно не помня дали тогава камерите бяха толкова. Мощността на това събитие, атракцията, която вкарваме на 27 октомври, се дължи на двама братя, които през последните години държат огъня на бокса. За трети път Кубрат се прибира в град София заради българската публика. Знаете какво се случи, не беше лесно да стигнем тук. Техните промоутъри избягаха към гората по-точно, вместо да дойдат в София. Искам да поздравя нашите гости за тяхната смелост”, заяви Гоцев.

„Искам да поздравя лично Питър Фюри. Той бе човекът, който тренираше Тайсън Фюри и му  помогна да сложи край на 27-годишния деспот (на братя Кличко – б.р.) в дивизията. Не мога да намеря думи за смелостта на Хюи Фюри. Той е безстрашен. Добре дошъл в България!”

„Гордея се, че познавам Кубрат Пулев от толкова време. Знаете колко силен тим са баща и син Фюри, но да не забравяме кого ще срещнат те. Един човек, който вече много, много години представя българското знаме. Когато го видях като 20-годишен, повярвах, че има атлет, който би вдигнал шампионски пояс при професионалистите. Досега такова нещо не е ставало, но ще стане заради него – Кубрат Пулев.”

„Параметрите са сходни с предишните два двубоя тук. Не е важно да коментираме конкретната цена. По-важно е, че този мач води до бой с победителя от двубоя Джошуа-Поветкин, а там става дума за десетки милиони. Цените от билетите започват от 20 лева. Има цени за всеки. Най-скъпият е 300 лева. Те ще бъдат свободни за продажба още от полунощ тази вечер.”

„Няма по-голям мач в бокса от това да се биеш за тежката корона. ESPN прояви интерес към нашия мач и го купи. Channel 5 също ще излъчва във Великобритания.”

„Напълно е възможно да има равенство в този мач, със сигурност ще има и залози на такъв резултат. Ако се стигне до такава ситуация, със сигурност ще има мач-реванш. Ето, Мик Хенеси се съгласи пред вас. Вижте колко лесно се работи с Мик Хенеси и семейство Фюри.”

„Даваме една възможност на цялата българска публика да покажем пред целия свят на какво се способни. Така можем да докараме бокс в България не само веднъж. Ако Кубрат постигне добри рейтинги, ще бъдем в много по-различна позиция. Ще бъдем гледани в цял свят. Трябва да покажем една пълна зала. Обърнете внимание на Кубрат и Хюи Фюри, който е един безстрашен атлет, дошъл тук, за да побеждава”, призова Гоцев.