След неочаквания за мнозина обрат на събитията шампионите в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) и Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) са много близо до това да се договорят за провеждането на обединителна среща.

Двете страни се съгласиха да проведат дългоочакваната среща във Великобритания през идната есен, но за по-малко пари, отколкото бе първоначалното предложение на Уайлдър за двубой в САЩ, съобщи помощник-мениджърът и треньор на американеца Джей Деас.

"Ние им предложихме 50 милиона долара, но те отказаха. След това те направиха много по-скромно предложение към Дионтей, което е много по-ниско от онова, което той би спечелил в САЩ, и дори поискаха да пътува до Великобритания, за да се бие. И въпреки че бихме искали по-добра сделка, Дионтей се съгласи. Причината да направим това е, че Дионтей инвестира в себе си и в бъдещето. Той иска да направи това заради феновете и заради своето наследство. Дионтей осъзнава, че като абсолютен шампион в тежка категория ще получи финансова стабилност", заяви Деас.

Деас добави също, че засега не е упълномощен да обсъжда подробности около сделката и че мястото и датата за провеждането на събитието зависят от екипа на Джошуа.