Пенсионираният бивш световен шампион по бокс в пет различни категории Флойд Мейуедър-младши (50-0, 27 КО) продължава с намеците за авантюра в света на смесените бойни изкуства.

Американецът дори наскоро заяви, че планира да започне подготовка с шампиона на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полусредна категория Тайрън Уудли.

"Ще започна подготовката си скоро. Ние с Тайрън сме говорили няколко пъти за това, така че скоро ще започнем да работим наистина", заяви Мейуедър.

Още през декември пък президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че компанията вори преговори с Мейуедър за сключването на сделка. Не е ясно кой ще бъде опонент на легендарния боксьор, ако той се присъедини към UFC, но суперзвездата на организацията Конър Макгрегър ще бъде огромен фаворит за среща реванш, но този път в клетката. Друго име, което се спряга за дебюта на Мейуедър в октагона е това на бившата звезда на Световната федерация по кеч (WWE) Си Ем Пънк, който се представи доста слабо в първата си ММА среща преди няколко години.

"Водим преговори с Флойд за сключването на сделка с UFC. Нещата са реални. Той обикновенно в медиите говори за разни на пръв поглед невъзможни неща, но в последствие те стават истина. Ще видим какво ще се случи", заяви Уайт.

Мейуедър изобщо не се срамува да даде високи оценки за своите умения в света на смесените бойни изкуства.

"Мога да се боря. Ако се оценявам от 1 до 10, вероятно е 7. И смятам, че мога да я издигна до 9, ако работя доста. Разбира се, играта ми с ръце от 1 до 10 е поне 100. Играта ми с крака от 1 до 10 я оценявам на 4", заяви уверено боксовата легенда.

41-годишният Мейуедър обяви оттеглянето си от света на бокса, след като спря суперзвездата на UFC Конър Макгрегър в 10-ия рунд на боксовата им среща миналия август в "Ти-Мобайл Арена" в Лас Вегас. Това беше първият двубой на Мейуедър за последните две години, докато за Макгрегър това беше дебютна среща в света на бокса.