Българската боксова звезда в тежка категория Кубрат Пулев предприе мощна атака срещу Дилиан Уайт и промоутъра му Еди Хърн заради проваления мач помежду им, който трябваше да определи задължителния претендент на  Международната боксова федерация (IBF) за мач срещу световния шампион Антъни Джошуа. Пулев, очевидно потресен от уредения двубой между Уайт и Джоузеф Паркър, нарече конкурента си и неговия агент „абсолютно шизофреници” и „манипулатори”.

„След като Epic Sports (работеща в тандем с отбора на Кобрата – „Зауерланд” – б.р.) спечели наддаването на елиминационния мач на IBF срещу Дилиан Уайт с оферта от 1,5 милиона щатски долара – двойно повече в сравнение с предложеното от неговия промоутър Еди Хърн, очаквах двамата да избягат от боя, но не очаквах да се проявят като такива идиоти”, заяви Пулев в прессъобщение.

„Те са екстремни манипулатори и абсолютни шизофреници. Не мога да повярвам на чутото и на това какъв хитър начин използваха, за да избегнат мача в София. През цялото време Хърн въртеше преговорите в кръг и не спря да иска да отида за мач във Великобритания. През това време успяхме да уредим дата и място за мача, който беше обявен за 25 август в София.”

„Формален договор на IBF беше пратен до Уайт, но той така и не го подписа. Тук не става дума за някакво шоу в клуб, а за голям мач с глобален интерес между двама легитимни боксьори от топ 10 в тежка категория, които биха могли да решат бъдещето на дивизията. Основното е, че те загубиха търга, но вместо да играят по правилата, Еди Хърн и неговият боец решиха да вдигнат крушите и да побягнат със свити опашки.”

„Хърн и Уайт направиха всичко възможно, за да ме избегнат. Първо, те отчаяно опитаха да променят формулата за разпределяне на приходите. От IBF отхвърлиха искането им. Те многократно отложиха подаването на офертата си, твърдейки, че са „близо” до сключване на сделка. Това обаче в нито един момент не беше вярно. Преговорите бяха подигравка и казах на моя отбор да наддава. Когато те загубиха, започнаха да ни предлагат 7-цифрени суми, за да върнат срещата обратно в Англия. Ние обаче казахме, че няма начин. Вече бяхте загубили, какво повече имаше да говорим?”

„Хърн после опита да изкара нещата такива, все едно Epic Sports няма парите да плати депозита от 20 процента, но ние ги оборихме и така вече бяха изправени пред договор за мач в България. Тогава те се паникьосаха и Хърн започна да говори на своето момче да се оттегли, вместо да се бие с мен. Те не са нищо друго освен пълни пъзльовци.”

Накрая Кобрата завърши изявлението си с лично обръщение към Уайт. „Който ти е казал, че не се интересувам от двубой с теб, очевидно страда от делюзии. А доказателството е пред теб. Можеше да приемеш мача, но ти избра да се оттеглиш, не аз. Но, хей, ако Хърн по някакъв начин те заблуждава, нека ти го кажа лично – Аз съм тук и съм готов с бой да върна заблудения ти задник обратно в реалността.”

Още по темата:

Кубрат Пулев четвърти в света в тежка категория

Пропадна мачът Пулев - Дилиан Уайт

Кобрата пред NOVA: Пролича си кой го е страх и кой - не