Един от най-добрите български кикбоксьори на международната сцена Стоян "Снайпера" Копривленски (9-1) ще премери сили с американеца Джош Джонси (27-7) в голямата кикбоксова галавечер Glory 52, която ще се проведе на 31-ви март в Лос Анджелис, САЩ.

Копривленски, който се състезава в лека категория, бързо проправи своя път в дивизията, след като спечели турнира Glory 49 в Ротердам и сега е поставен под №4 в дивизията. За българинът това ще бъде четвърти мач в кикбоксовата организация Glory, като до момента той има 2 победи и 1 поражение.

Джонси пък от своя страна е поставен под №10 в леката категория, но е по-опитният от двамата атлети. Американецът до момента има 11 срещи за организацията, в които е записал 6 победи и 5 загуби.

Основната битка на събитието Glory 52 ще бъде за обединяване на титлите в категория перо между безспорния шампион Робин ван Роосмален и временния шампион Кевин Ван Ностранд. Във втората среща от основната карта сили ще премерят бойците в средна категория Симон Маркъс и Зак Уелс. Преди тях на сцената ще видим още един двубой от средна категория между Майк Лемаер и Крис Камози. А откриваща среща за вечерта ще бъде именно тази между Копривленски и Джонси.

Основна карта за събитието Glory 52:

Робин ван Роосмален - Кевин Ван Ностранд (за титлата в категория перо)

Симон Маркъс - Зак Уелс (средна категория)

Майк Лемаер - Крис Камози (средна категория)

Стоян Копривленски - Джош Джонси (лека категория)

Подгряваща карта за събитието Glory 52:

Павел Журавлев - Майрън Денис (полутежка категория)

Аниса Мексън - Ашли Никълс (междинна категория до 53 кг)

Пол Банашяк - Трой Джоунс (средна категория)

Закария Зугъри - Бейли Съгдън (категория перо)