Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев продължава да се изкачава в ранглистата на тежка категория. Според изданието ѝ за януари, българският боксьор вече е осми в най-престижната и най-гледана категория в този спорт. 

В последното ѝ издание той беше 9-и, но сега се изкачва нагоре, защото от Топ 10 изхвърча Доминик Бризийл. Зад него в десетката са Джоузеф Паркър, който записа две поредни загуби, както и полякът Адам Ковнацки, който е спряган за един от евентуалните съперници на българина за следващия му мач на професионалния ринг. 

Начело на ранглистата продължава да е Антъни Джошуа, следван от Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Топ 5 се затваря от Дилиан Уайт и Луис Ортис. Преди Кобрата са още Александър Поветкин и Джарел Милър. 

Пулев вече разкри, че следващият му мач на професионалния ринг ще е в края на март в Лос Анджелис. До края на годината той ще получи и шанс да се бие за световната титла в IBF с Антъни Джошуа, тъй като през 2019 г. британецът планира да направи всички задължителни защити на трите си титли.