Звездата от Световната федерация по кеч (WWE) публично оповести, че подхваща най-тежката битка в живота си. В понеделник 33-годишният атлет се отказа от универсалната си титла, тъй като е диагностициран с левкемия и трябва да започне лечение.

„Голямото куче” шокира всички фенове на WWE с крайно неприятната новина и обяви, че временно се оттегля от активна спортна кариера. Той все пак обеща на милионите си привърженици, че ще надвие коварното заболяване, с което близка среща имаше и бившият роден национал Стилиян Петров (диагностициран през 2013-а и успял да го надмогне напълно след битка, продължила над година).

Рейнс, чието истинско име е Леати Джоузеф Аноа’и, беше изпратен емоционално от публиката след чистосърдечното си признание. „Чувствам, че ви дължа извинение. Месеци наред, а може би и цяла година, излизах тук като Роман Рейнс и твърдях, че ще бъда тук всяка седмица, че ще бъда борещ се шампион, че ще бъда постоянен, че ще полагам усилия като всеки друг. Всичко това обаче са лъжи. Лъжи са, защото истината е следната: моето име е Джо и живея с левкемията вече 11 години, а за жалост тя се върна отново. По тази причина не мога да изпълнявам моята роля, не мога да бъда този войнствен шампион и ще трябва да се откажа от универсалната си титла. Няма да ви лъжа: ще приема всяка молитва, която отправите за мен, но не търся симпатии, не искам и да се чувствате зле заради мен, защото имам вяра. За първи път ме диагностицираха, когато бях на 22 години. Тогава бях в състояние много бързо да поставя болестта в ремисия. Не мога да отрека, че това беше най-тежкото време от моя живот, защото нямах работа, нямах и пари, нямах дом, а очаквах раждането на детето си”, разкри Рейнс.

От WWE потвърдиха, че Рейнс остава извън сметките им за неопределено време, като го насърчиха за смелостта да се разкрие, а по този начин да повиши общественото внимание към този тип болест и да спомогне за набирането на средства за борбата срещу нея.