Тайсън Фюри носеше с гордост белезите от тежкия си мач с Дионтей Уайлдър. Според мнозина специалисти победата бе за ирландеца, въпреки че в крайна сметка двубоят завърши при равенство. За самия Фюри като че ли обаче победата бе повече от категорична. И не става дума само за случилото се на ринга, а за победа в живота, защото Фюри доказа, че човек може да се издигне и от най-дълбоката дупка.

Самият той в последните месеци говори откровено затова, че е страдал от депресия, алкохолна и наркотична зависимост в периода, в който се бе скрил от погледите на света.

Затова и Фюри реши в минутите след мача да отправи вдъхновяващо послание към хората в неговото положение, хората, които изпитват проблеми.

"Това е легендарно завръщане, нали? След две години и половина извън ринга, 70 килограма отгоре, психични проблеми. Просто показах на света и на всички, които страдат от психически проблеми, можете да се върнете и може да се случи!"

"Всички, които имат същите проблеми, които имах аз, направих го за вас, хора. Знаете истината. Всеки знае, че спечелих този мач. И ако мога да се върна оттам, където бях, значи и вие можете. Така че ставайте, преодолейте го, направете го. Потърсете помощ и нека го направим заедно като отбор. Направих го за вас, хора!"