Боксовата сензация в тежка категория Антъни Джошуа победи Александър Поветкин с нокаут, за да направи поредната успешна защита на своите титли във версиите WBA Super, IBF, IBO и WBA, а след това посочи кои са предпочитаните му следващи съперници. И докато името на Дионтей Уайлдър беше очаквано, споменаването на Дилиан Уайт може да мине за изненада. Интересното бе, че последният бе на мястото на събитието, но не бе в състояние да отвърне веднага на шампиона, а това породи куп забавни коментари в социалните мрежи.

Може би ще попитате защо…

Уайт – който вече веднъж загуби от Джошуа през декември 2015-а – беше на „Уембли” като гост-анализатор за медийния гигант „Скай Спортс”. След края на мача срещу Поветкин Джошуа отправи предизвикателство към 30-годишния си сънародник, но тъй като не го видя край ринга, започна шеговито да пита феновете „къде е Дилиан”.

Уайт не беше никак доволен от тази факт, още повече, че се намираше на около 50 метра от ринга. Разбира се, за водещата на прякото предаване думите на Джошуа бяха перфектен повод да попита Уайт какво мисли за предизвикателството. Тогава дойде и моментът за комичната случка.

„Разбира се, би ми харесало да се бия с него. Трябваше да бъда при ринга, не знам защо ме доведоха чак тук да правя това. Трябваше да съм там. Обърнаха се към мен по име, а не бях в състояние да отговоря лице в лице. Не правя бизнес по този начин”, начумери се Уайт.

Водещата остана изненадана от репликата и напомни на боксьора: „Е, ти си тук, защото работиш с нас и се радваме, че си наш гост.”

Това доведе до коренна промяна при Уайт, който опита да замаже гафа, обяснявайки, че е привилегия да работи със „Скай”.

Припомняме, че по-рано през годината бриатанецът беше в преговори с Кубрат Пулев за боксов мач, но в крайна сметка двете страни не постигнаха договорка.