Антъни Джошуа определи своя колега и евентуален бъдещ съперник Олександър Усик за "перфектният боксьор".

Джошуа продължава перфектния си актив след успеха над Александър Поветкин през септември, а следващиият му двубой ще бъде на 13 април като най-вероятният съперник изглежда Дионтей Уайлдър в евентуален обединителен двубой за титлите в тежка категория.

Друг боксьор, който може да се превърне в бъдещия голям съперник на Джошуа обаче е именно Усик. В момента украинецът е безспорен шампион в полутежка категория, а в събота ще защитава поясите си срещу Тони Белю.

Усик обаче вече гледа към тежка категория и не крие, че голямата му цел е мач с Джошуа. А в същото време британецът явно внимателно следи изявите му, защото определено има високо мнение за него.

Интересен факт е, че Усик също има договор с промоутърската агенция на Еди Хърн Matchroom Sport, а за амбициите му заговори именно Хърн. "Усик има две неща в мислите си. Едното е да победи Тони Белю, второто е да доминира тежка категория. И когато погледне към тежка категория вижда, че най-голямата звезда в спорта е с Matchroom в лицето на Антъни Джошуа - иска да се бие с Джошуа."

Самият Джошуа не скри, че ще стиска палци на Белю, но определя Усик за фаворит. "От фенска гледна точка, винаги 
ще бъде интересно, защото обичам да викам за Белю. Искам той да победи, така че подкрепата ми е за него. Освен това от гледна точка на шоу, Усик е перфектният боксьор. Надявам се Белю да работи над своите контра удари, защото това е начинът да го нокаутира."

"Както сме виждали, Белю може да контрира и има мръсно ляво кроше, ако може да го пласира, мисля, че ще се справи добре."

"Ако трябва да бъда честен, Усик е фаворит, защото е непобеден, постигна го в полутежка и е неоспорим шампион. Но в бокса от средна категория нагоре е нужен само един удар. Един удар може да промени посоката на мач и Белю умее това."