Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) срещу Александър Поветкин (34-1, 24 КО) е поредният голям боксов сблъсък в тежка категория. Опитният руснак е задължителен претендент за титлата на Световната боксова асоциация (WBA), а освен нея Джошуа ще защитава и коланите на IBF, WBO и IBO, когато двамата се срещнат на ринга.

Кога е срещата? - Събота, 22-ри септември - този уикенд

Къде може да я наблюдаваме? - Двубоят ще бъде предаван по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

В колко часа ще започне двубоят? - Както винаги, това до голяма степен зависи от начина, по който ще протекат останалите срещи за вечерта. Боксовата галавечер започва 21:55, което значи, че Джошуа и Поветкин ще излязат на ринга около полунощ.

Какво трябва да знаем за Поветкин? - 38-годишният руснак бе шампион на WBA от 2011-та година до 2013-та година и сега е задължителен претендент на WBA, което означава, че Джошуа трябва да се бие с него или да оваканти титлата.

Поветкин нокаутира по брутален начин Дейвид Прайс в подгряващите срещи преди двубоя на Джошуа с Джоузеф Паркър по-рано тази година. Опитният руснак има само едно поражение, откакто дебютира като професионалист през 2005-та година и то дойде след единодушно съдийско решение от Владимир Клико в Москва през 2013-та година.

Какво е общото между двамата? - Всъщност това ще бъде среща между двама олимпийски шампиони. Поветкин спечели златото в тежка категория на олимпийските игри в Атина през 2004-та година, а Джошуа стори това на игрите в Лондон през 2012-та година.

Какво казаха двамата преди срещата? - "Нямам търпение да се върна на ринга. Поветкин е сериозни предизвикателство, за което ще се подготвя много добре. Той има сериозна визитка и само глупак би го подценил", заяви Джошуа.

"Битка за световната титла винаги е била моята цел. Винаги съм се стремял да се бия с най-добрите в света на и на 22-ри септември ще имам тази възможност. Антъни Джошуа притежава четири колана и аз ги искам всички. Нашата среща най-накрая ще се състои, двубой между двама олимпийски шампиони е нещо, което би трябвало да ви спре дъха", заяви Поветкин.

Какви са коефициентите за победа на двамата?

Антъни Джошуа - 1,083

Равен - 34,00

Александър Поветкин - 8,00

Каква е нашата прогноза? - Победа за Джошуа по точки. Поветкин може и да е на 38 години и да се намира в залеза на кариерата си, но все още е изключително ожесточен опонент и ще представлява тежък тест за британеца. Очакваме да бъдат изиграни всичките 12 рунда.