Световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) призна, че с едно око гледа зад гърба на задължителния претендент Александър Поветкин и все още мисли за евентуална среща с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър през април следващата година.

"Двубой между мен и Уайлдър ще бъде най-добрият в тежка категория към този момент, а не мач между мен и Поветкин. Сделката за двубой с Уайлдър е все още в играта и ще бъде много ядосан, ако срещата пропадне. Работим върху този двубой още преди победата ми над Карлос Такам, а от тогава измина почти година. Много искам тази среща и затова си позволявам да гледам зад гърба на Поветкин. Възнамерявам да се справя с него и след това да се бия с Уайлдър през април на стадион "Уембли"", заяви Антъни Джошуа.

"През последните седем месеца разбрах какво иска Уайлдър и какво не. Истината е, че той е провел 40 подготвителни лагера и още стотици спаринги, което силно амортизира тялото му. Той е професионалист от доста години, така че никой не знае колко време му остава. Две-три години? По-добре да побърза", завърши лаконично Джошуа.

Що се отнася до мача между Антъни Джошуа и Александър Поветкин, то той ще се проведе на 22-ри септември на стадион "Уембли" в Лондон, Англия.

Едва след края ще могат отново официално да започнат преговорите между Джошуа и Уайлдър, а до къде ще се стигне, никой не знае.